Verba marsonica – Zbornik radova pjesnika iz Brodsko-posavske županije doživio je svoje drugo izdanje

Verba marsonica – Zbornik radova pjesnika iz Brodsko-posavske županije doživio je svoje drugo izdanje

U aranžmanu naklade Das Wort, Slavonski Brod, krajem mjeseca srpnja je iz tiska izašlo novo izdanje zbornika Verba marsonica. U ovoj knjizi, pod uredničkom palicom slavonskobrodske književnice Marije Mišić koja je zbornik priredila, evidentiran je presjek suvremenog poetskog stvaralaštva Brodsko-posavske županije.

Verba marsonica, zbornik radova pjesnika iz Brodsko-posavske županije, doživio je tako svoje drugo izdanje i ponovo okupio slavonske ljubitelje književnosti i stihovanja potvrđujući time da i u ova izazovna vremena Slavonija diše punim plućima.

Iako je situacija s pandemijom uz propisane mjere opreza u borbi protiv COVID-a na neko vrijeme odgodila ukoričenje ovog djela, stihovi zavičajnih pjesnika Slavonskog Broda, Nove Gradiške i okolnih mjesta diljem županije pronašli su svoj put u javnost i naposljetku ugledali svjetlo dana.

Podsjetimo se, projekt ukoričenja pjesama pjesnika Brodsko-posavske županije pokrenut je nakon dugogodišnje istoimene emisije na Radiju 92 koja je snimana kroz suradnje sa zavičajnim umjetnicima, književnicima, pjesnicima, glazbenicima, a koju je vodila i uređivala Marija Mišić, mag. theol., direktorica naklade Das Wort.

Objavu zbornika Verba marsonica obilježit će, kao i kod prvog izdanja, književni susret u Gradskoj knjižnici grada Slavonskog Broda čim društvene prilike odobre takve susrete. Moguće i ovoga puta tijekom manifestacije MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2020.

Više o sadržaju zbornika možete pogledati na linku https://daswort.hr/shop/verba-marsonica-2020/ gdje možete također i kupiti vlastiti primjerak. Cijena knjige iznosi 120.00 kn, a zbornik sadrži 212 stranica. Uvezan je i tvrdo ukoričen kao uostalom i sva objavljena djela naše Biblioteke.

U Kulturnom centru Gradiška predstavit će se knjiga "Kozmički kod", autorice Marine Bavrlić

1. rujna 2020.

U Gradskoj biblioteci Živinice, u susjednoj Bosni i Hercegovni, održat će se predstavljanje knjige "Moja iluzija", autorice Selme Salihović

1. rujna 2020.