U MJESECU HRVATSKE KNJIGE 2019. Željko Ružić je u Narodnoj knjižnici i čitaonici Gunja publici predstavio svoju novu knjigu, kratki roman naziva “Djevoka riđe kose”

U MJESECU HRVATSKE KNJIGE 2019. Željko Ružić je u Narodnoj knjižnici i čitaonici Gunja publici predstavio svoju novu knjigu, kratki roman naziva “Djevoka riđe kose”

11. listopada 2019. godine, u sklopu književne manifestacije MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2019., u Narodnoj knjižnici i čitaonici Gunja održan je književni susret prilikom kojeg se publici predstavio zavičajni autor Željko Ružić sa svojim novoobjavljenim djelom Djevojka riđe kose.

Treći je to roman ovoga autora koji, nakon prvog Svenovi tajni spisi i drugog Halucinacijske igre, pokazuje stanoviti odmak u načinu izgradnje fabule pri čemu se može primijetiti kako pripovjedač, glavni lik, više ne priča u prvom licu jednine nego se gubi u pozadini, dok ulogu naratora preuzima netko sasvim treći i pri tome nudi novu perspektivu. U ostalome je roman karakteristično, linearno, vezan na prijašnja dva i pripada prepoznatljivom stilu ovog pisca.

Književni susret tijekom predstavljanja knjige s nekoliko je riječi otvorila ravnateljica knjižnice, gospođa Tena Franić, mag. cult., dok su knjigu predstavili gospodin Ilija Matić, glavni urednik, i gospođa Marija Mišić, mag. theol., direktorica naklade Das Wort koja je knjigu objavila. Svima prisutnima obratio se i sam autor, gospodin Željko Ružić, koji se najprije svima zahvalio na potpori tijekom nastanka ove knjige, a onda osvrnuo na svoje stvaralaštvo. Susretu je prisustvovao i gospodin Anto Gutić, načelnik općine Gunja, koji je autoru čestitao na novoj knjizi te naglasio kako će općina uvijek nastojati poticati mjesnu kulturu i umjetnost.

Fotografije: Kreativna sekcija Osnovne škole Antun i Stjepan Radić Gunja

U MJESECU HRVATSKE KNJIGE 2019., u Pučkom otvorenom učilištu - Knjižnici Donja Stubica, susret kajkavskog pripovedanja uz promociju djela "Tak' je negda bilo", zavičajne autorice Marije Miklaušić

12. studenoga 2019.

U MJESECU HRVATSKE KNJIGE 2019. predstavljen Zbornik radova pjesnika Brodsko-posavske županije, naziva "Verba marsonica", u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod

12. studenoga 2019.