U Kalesiji predstavljena knjiga “Ono što je ostalo od nas”, Melise Brkić, studentice Medicinskog fakulteta u Tuzli

U Kalesiji predstavljena knjiga “Ono što je ostalo od nas”, Melise Brkić, studentice Medicinskog fakulteta u Tuzli

U prostorijama JU BKC “Alija Izetbegović”, po prvi puta je čitateljima predstavljena zbirka ljubavne poezije “Ono što je od nas ostalo” autorice Melise Brkić koja ima samo 21 godinu. To je njezina prva zbirka pjesama i prva je knjiga koju je izdala, a nastala je, kako sama kaže, iz duše i srca te predstavlja epilog njene nesretne ljubavne priče.

Mlada autorica Melisa Brkić objavila je svoj prvijenac, zbirku pjesama naziva “Ono što je ostalo od nas” / Promocija, Kalesija, 14. kolovoza 2019. godine

Knjigu je predstavio gospodin Ilija Matić, glavni urednik biblioteke Das Worta, naglašavajući kako je tijekom svog dugogodišnjeg rada, u trajanju od trideset godina, uvijek rado surađivao s mladim autorima te ga objava Melisine knjige veseli. Osvrnuo se zatim i na to kako je Marija Mišić, mag. theol., književnica i direktorica nakladničke kuće Das Wort, u svijet književnosti stupila upravo kao njegova autorica budući da je on bio urednik njezina prvijenca, refleksivne zbirke poezije “Crne orhideje”, naglašavajući pri tome kako je važno odškrinuti vrata, a tek ćemo onda vidjeti kuda nas sve to može odvesti.

Prisutnima se obratila i sama direktorica naklade, gospođa Mišić, zahvaljujući se mladoj autorici na lijepoj suradnji te izražavajući radost što je još jedna knjiga pronašla svoj put u tisak jer je najteže mladim autorima koji pokušavaju objaviti svoja djela i što je naslov predstavljen svojim čitateljima na prvoj od mnogih promocija.

Melisa je ovom knjigom sebi za života podigla spomenik. Zahvaljujem se izdavačkoj kući „Das wort“ koja je prepoznala pjesnički talenat Melise Brkić. Meni je drago i što je udruženje mladih „Trik“ prihvatilo da bude suorganizatopr ove promocije. Naša ustanova nastoji da pruži šansu mladima – rekao je između ostalog Fahrudin Sinanović, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija. Program su ispunili i brojni čitači interpretirajući stihove ove pjesničke zbirke (Muhamed Hadžić, Amila Alikadić, Omer Tubić i Melisa Osmanović), dok su u glazbenom dijelu programa nastupili Sead Đedović, gitara, i Adna Bećirović, vokal. 

Organizatori susreta, uz nakladničku kuću Das Wort, bili su JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija i Udruženje mladih “Trik” Kalesija.

Promocija zbirke pjesama "Ono što je ostalo od nas" - Melisa Brkić

16. kolovoza 2019.

Promocija knjige "Ciklusi", Samid Đulović, Živinice

16. kolovoza 2019.