Tijekom”Mjeseca hrvatske knjige 2019.”, Narodna knjižnica i čitaonica Gunja publici predstavila još jednog svog zavičajnog autora

Tijekom”Mjeseca hrvatske knjige 2019.”, Narodna knjižnica i čitaonica Gunja publici predstavila još jednog svog zavičajnog autora

18. listopada 2019. godine, Narodna knjižnica i čitaonica Gunja otvorila je svoja vrata posjetiteljima kako bi prilikom književne manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2019. predstavila još jednog zavičajnog autora – gospodina Ivana Marinkića s knjigom Kasne duge. Treći je ovo književni susret u Gunji koji promovira zavičajno stvaralaštvo i nastao je kao plod višemjesečne suradnje između ravnateljice, gospođe Tene Franić, mag. cult., i nakladničke kuće Das Wort, Slavonski Brod, a koji je drage volje podržao i načelnik općine, gospodin Anto Gutić.

Knjigu su ispred naklade predstavili gospodin Ilija Matić, glavni urednik i recenzent, te Marija Mišić, pomoćna urednica djela i direktorica te brodske naklade, koja je o ovoj suradnji rekla:

U svom radu nastojimo surađivati s dvije skupine autora – najprije sa zavičajnim autorima. Bez obzira o kojem se dijelu zemlje radi, Slavoniji ili Zagorju primjerice, nastojimo potpomoći književnost malih i manjih mjesta ne bi li se što više njegovalo mjesno stvaralaštvo i vlastiti autori. Druga skupina svakako su mladi, učenici i studenti, kojima smo do sada objavili nebrojene prvijence i tako pomogli, prateći ih na književnim tribinama koje smo za njih organizirali, da započnu svoj put u književnost jer knjiga – i pojedincu, i društvu u cjelini – može donijeti samo dobro.

Stihove iz predstavljane knjige Kasne duge, autora Marinkića, čitao je gospodin Dražen Marek, koji je ujedno bio i poseban gost ove književne večeri uz Marinka Marinkića koji je inače student dramskih umjetnosti na zagrebačkoj Akademiji.

Fotografije: Kreativna sekcija Osnovne škole Antun i Stjepan Radić Gunja

Upriličen književni susret u Plavoj sali Doma kulture u Srebreniku

23. listopada 2019.

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2019. - Pozivamo Vas u Gradsku knjižnicu Vukovar na predstavljanje knjiga "Prstohvat ljubavi i komadić duše", Mladena Piljka, i "Kasne duge", Ivana Marinkića.

23. listopada 2019.