Roman Srećka Marčete predstavljen i u Gradišci

Roman Srećka Marčete predstavljen i u Gradišci

23. prosinca 2019. godine, Gradiška (BIH)

Spisatelj i scenarist Srećko Marčeta u Gradišci je predstavio roman Najteže je stranac biti. Knjiga koja se krije pod tim naslovom sastoji se iz dva dijela, a kako sam pisac kaže, humorističan je prikaz teške svakodnevice jednog našeg čovjeka koji živi i radi u tuđini.

Tijekom promocije o djelu su govorili recenzent Anto Pranjkić, mag. theol., glavni urednik Ilija Matić ispred nakladničke kuće Das Wort te sam autor Srećko Marčeta.

Doživljaje Miće Trkulje, glavnog Marčetinog lika, dočarali su glumac Željko Kasap i glumica Milica Stupar izvedbom isječaka iz predstavljanog romana, a o predstavljenom djelu svoje je mišljenje iznio i književnik Enes Kišević koji je izjavio – Marčetine satire su jetke, oštroumne, duhovite. Jezik mu je živ, razgovorljiv, svakidašnji.

U svom selu teško je dobar biti; tako i u mom rodnom gradu. Mnoge ne zanimaju ni knjiga ni kazalište, ali mi se borimo da to promijenimo – iskreno o svom djelovanju govori uvijek srdačan Srećko Marčeta, a da interesa još uvijek ima potvrdila je publika koja se odazvala na ovaj kulturni susret.

JAVNI POZIV autorima Brodsko-posavske županije za SUDJELOVANJE U DRUGOM IZDANJU ZBORNIKA "Verba marsonica" ZA 2020. GODINU

4. siječnja 2020.

Multikulturalni književni susret autora iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske, pod geslom - "Knjigom protiv neznanja i zabluda"

4. siječnja 2020.