Objavljen zbornik radova pjesnika iz Brodsko-posavske županije, “Verba marsonica”

Objavljen zbornik radova pjesnika iz Brodsko-posavske županije, “Verba marsonica”

Zbornik radova “Verba marsonica” objavljen u aranžmanu naklade Das Wort, Slavonski Brod, svjetlo dana ugledao je u ožujku, 2019. godine.

Ideja je pokrenuta i realizirana na inicijativu književnice Marije Mišić, mag. theol., koja je zbornik i priredila, jer je kao voditeljica i urednica istoimene emisije na Radiju 92 upoznala, ugostila te intervjuirala brojne pjesnike, autore i književnike s područja grada Broda, ali i okolice. Predstavljala je njihove uratke, najavljivala objavljene naslove i u eteru pratila književne susrete.

– Kada je projekt predložen, pjesnici su ideju drage volje prihvatili te se odazvali na suradnju oko pripreme zbirke. Obradovao me je toliki odaziv jer u svom radu, najprije kao književnica, a još i više kao urednica, uvijek njegujem vrijednost međusobne suradnje. U tom duhu, ispred Das Worta, pozvala sam sve one koji pišu na sudjelovanje i, uistinu, okupili su se pjesnici od Slavonskog Broda, preko svih okolnih mjesta, do Nove Gradiške – naglasila je Mišić te ujedno najavila kako je planirano novoobjavljenu knjigu predstaviti u knjižnici grada Slavonskog Broda i Novogradiškoj knjižnici, o čemu će se s vremenom znati više kada se utvrde detalji književnih susreta.

– Da je ovo vrijedan projekt pokazuju plodovi truda oko njega jer po završetku svega, baštini pisane riječi našeg zavičaja, pridružio se i ovaj zbornik (popraćen također zvučnim zapisom kroz emisije) koji sažima stvaralaštvo našeg podneblja u ovom trenutku – dodala je urednica.

Svi koje interesira ovaj naslov, isti mogu kupiti u našem Web shopu po cijeni od 120, 00 kn (160. str., tvrdi uvez, šivano).

Promocija pjesničke zbirke "Akrostih šutnje" - Jasmina Burek

4. lipnja 2019.

"Gledanje kroz kapljice kiše" - predstavljena treća zbirka poezije profesorice Sedine Brkić

4. lipnja 2019.