OBAVIJEST autorima Bosne i Hercegovine o OSNIVANJU BOSANSKOHERCEGOVAČKE BIBLIOTEKE pri nakladi Das Wort i o mogućnosti javljanja na suradnju

Nakladnička kuća Das Wort, Slavonski Brod, 23. rujna 2020. godine, donijela je odluku o osnivanju biblioteke usmjerene na bosanskohercegovačke autore.

Ta odluka poziv je i poticaj svim autorima s područja susjedne Bosne i Hercegovine na sudjelovanje i angažman u književnom radu kroz objavu svojih djela u suradnji s nakladom Das Wort.

Ideja je nastala kao logičan slijed dugogodišnje suradnje naklade Das Wort s autorima ovog područja te se, zbog sve većeg njihovog interesa, pojavila potreba za izgradnjom vlastitog, prepoznatljivog integriteta književnog stvaralaštva tog podneblja – kaže književnica Merima Glotić Delić, dipl. pravnica, koja je ideju i predložila timu naklade Das Wort. Ona i sama već dugi niz godina aktivno sudjeluje u radu naklade, ali i samostalno na području književnosti u Bosni i Hercegovini. Inicijativu oko pokretanja biblioteke preuzela je na sebe vjerujući da je ona samo prvi korak i uvod u brojne književne projekte koji bi se tek mogli pokrenuti.

Javiti se može svaki zainteresirani autor, bez obzira na to je li ranije objavljivao svoja djela ili istupa prvi put, a o načinu prijave pročitajte u priloženom dokumentu.

U Gradskoj biblioteci Živinice održano je predstavljanje pjesmozbirke "Moja iluzija", mlade zavičajne pjesnikinje Selme Salihović

29. rujna 2020.

U suradnji s DHK Herceg Bosne objavljena je jedanaesta knjiga Vlatka Majića, »Vinožito«

29. rujna 2020.