“nOć KnjIGe”

“nOć KnjIGe”

Povodom Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, 23. travnja 2019. u knjižnicama diljem Hrvatske na različite načine obilježila se kulturna manifestacija Noć knjige, koja već osmu godinu za redom tematizira knjigu i popularizira čitanje.

U obilježavanje važnosti knjige i čitanja uključila se i naklada Das Wort te je u suradnji s Gradskom knjižnicom Oroslavje održana premijerna promocija zbirke kratkih priča Petrin potok zavičajne spisateljice Gordane Vlašić. Književni susret uvodnim govorom otvorila je ravnateljica knjižnice, a sve prisutne zatim je pozdravio i gradonačelnik, gospodin Emil Gredičak.
Ispred izdavača, nakladničke kuće Das Wort, Slavonski Brod, govorio je glavni urednik Ilija Matić, dok su ulomke i priče iz Petrinog potoka čitale profesorica Barica Gradiški, pjesnikinja Martina Mirt-Ordanić te haiđin Franjo Ordanić.

Budući da je ovogodišnja Noć knjige temom bila posvećena “omiljenim likovima i junacima iz svijeta knjige i stripa” ovaj susret uveličao je i jedan nenadani gost izašavši na kratko, možemo to tako reći, iz knjige književnice Vlašić. Publici je, naime, posebno zanimljiva bila Priča o Bonku, mačku profesorice Barice koji je na sveopće oduševljenje i posjetio promociju.

Za glazbeni predah bila je zaslužna mlada i talentirana violinistica iz Zaboka, Doris Tkalčević, koja je sve prisutne oduševila svojim glazbenim umijećem.

25. travnja 2019. godine, Slavonski Brod

Brod dječje književnosti

25. travnja 2019.

Promocija pjesničke zbirke "Akrostih šutnje" - Jasmina Burek

25. travnja 2019.