MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2019. – Pozivamo Vas u Gradsku knjižnicu Slavonski Brod, na književni susret i predstavljanje Zbornika radova pjesnika iz Brodsko-posavske županije, pod nazivom “Verba marsonica”

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2019. – Pozivamo Vas u Gradsku knjižnicu Slavonski Brod, na književni susret i predstavljanje Zbornika radova pjesnika iz Brodsko-posavske županije, pod nazivom “Verba marsonica”

Susret će se održati u prostorijama Gradske knjižnice Slavonski Brod, 15. studenog 2019. godine, petak, u 18 sati. A osim predstavljanja novoobjavljene knjige, Zbornika radova pjesnika Brodsko-posavske županije Verba marsonica, ovom prilikom osvrnut ćemo se i na pjesništvo našeg podneblja u proteklih 20 godina. O toj temi pričat će gost susreta Tomislav Goll koji je kao voditelj Radija 92, ali i vrlo aktivan suradnik kulturno-umjetničkih događanja našeg grada, slavonsku riječ redovito godinama susretao i pratio.

Zbornik je objavljen u aranžmanu naklade Das Wort, Slavonski Brod, u ožujku ove godine. Nastao je na poticaj slavonskobrodske književnice Marije Mišić, mag. theol., koja je zbornik i priredila, a ideja o ukoričenju ove knjige pojavila se tijekom istoimene emisije na Radiju 92 gdje je Mišić, kao voditeljica i urednica emisije, upoznala, ugostila te intervjuirala brojne pjesnike, autore i književnike s područja grada Broda, ali i okolice. Predstavljala je njihove uratke, najavljivala objavljene naslove i u eteru pratila književne susrete.

Projekt je, kako se vidi iz priloženog, uspješno realiziran i književni susret vezan uz promociju Zbornika koji će se održati u Gradskoj knjižnici, u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2019., samo je točka na i jednoj lijepoj dugogodišnjoj suradnji za koju vjerujem da će se odvijati i dalje – rekla je urednica – jer naša Slavonija ima puno vrijednoga za ponuditi u književnom smislu. I posebno me raduje da i kulturne ustanove, poput knjižnice u Slavonskom Brodu i knjižnice u Novoj Gradišci koja je također otvorila svoja vrata ovom projektu, prepoznaju i cijene naš trud.

Organizatori susreta su Gradska knjižnica Slavonski Brod s ravnateljicom Ružicom Bobovečki, prof., na čelu i mlada slavonskobrodska nakladnička kuća Das Wort koju predvodi književnica i urednica Marija Mišić, mag. theol., uz potporu dugogodišnjeg suradnika, gospodina Ilije Matića, glavnog urednika Das Wort biblioteke.

Književni susret vodit će Renata Panić Jurjević dok u poetskom dijelu sudjeluju: Nedjeljka Andrić-Novinc, Maja Badanjak Butković, Marija Badanjak, Vlatko Balošić, Gabrijel Barišić, Stipo Barišić, Marija Bartolović, Joza Bebrinski, Zdravka Čuljak, Ivan Došlić, Katarina Jaić Čanić, Kraljić Evica, Vedrana Marić, Marija Mišić, Renata Panić Jurjević, Helena Sabo, Vlatka Sofrenović Navijalić i Marijana Šimić. Glazbeni dio večeri svojom izvedbom uveličat će muška pjevačka skupina Veseli šokci te gitarist Zoran Tomac, a posebna čar ovih glazbenika je i činjenica da se među njihovim pjesmama pojavljuju također uglazbljeni stihovi naših pjesnika što samo potvrđuje dijalog i isprepletenost u umjetnosti. Vidimo se!

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2019. - Pozivamo Vas u Općinsku narodnu knjižnicu i čitaonicu Babina Greda, na izložbu slika "Prstohvat ljubavi i komadić duše", autora Mladena Piljka, gdje će se uz predstavljanje njegove istoimene knjige, prilikom otvorenja izložbe, publici predstaviti i poeta Ivan Marinkić sa svojim djelom "Kasne duge"

7. studenoga 2019.

U MJESECU HRVATSKE KNJIGE 2019. održana promocija knjiga "Prstohvat ljubavi i komadić duše", Mladena Piljka, i "Kasne duge", Ivana Marinkića, u Gradskoj knjižnici Vukovar

7. studenoga 2019.