“Gledanje kroz kapljice kiše” – predstavljena treća zbirka poezije profesorice Sedine Brkić

“Gledanje kroz kapljice kiše” – predstavljena treća zbirka poezije profesorice Sedine Brkić

U petak, 14. lipnja, u sali Gradskog kina Gradačac održana je promocija knjige Sedine Brkić. To je njezina treća zbirka pjesama i nosi naziv Gledanje između kapljica kiše. Prvu, Sanjala sam Bosnu, majko, objavljuje 2000. godine u Splitu, a dvije godine nakon toga izlazi i njezina treća zbirka naziva Između dobra i zla.

Promocija u Gradačcu upriličena je nakon promocija u Srebreniku i Gunji, a svakako nije posljednja. Sljedeća planirana održat će se u Splitu čime profesorica Brkić nastavlja svoju književnu turneju. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Tuzli gdje je tijekom studija odlikovana Zlatnom plaketom Univerziteta, a da je aktivna u kulturi i izvan književnosti pokazuje to da je pokretačica i predsjednica Kulturno-umjetničkog društva Zambak iz Gradačca. Osim poezije, piše također i kratke priče te aforizme. Recenziju za novoobjavljenu knjigu pjesnikinje Brkić napisala je magistra komparativne književnosti i bibliotekarstva, Fikreta Jašić, i sama književnica, koja je ovom prilikom predstavila i svoj novi naslov, zbirku književnih prikaza, eseja, pod nazivom Raskrsnica u nama i oko nas.

– Sedinina poezija zadivljuje svojom pitkošću i afektivnom preciznošću, gdje ona, pjesnikinja, kada joj detalj društvene zbilje privuče pažnju, svoju ironiju pripovijeda tako lako. Divna je, dakle, pjesnikinjina spontana, ali izrazito slikovita naracija kroz stihove koja neopterećeno, s dozom odmjerenog humora, razmatra egzistenciju čovjeka u današnjem društvu – rekla je književnica Marija Mišić, mag. theol, direktorica naklade Das Wort, naglašavajući kako joj je žao što i sama, zbog drugih obaveza, nije mogla sudjelovati u ovom književnom susretu.

Izdavačku kuću Das Wort iz Slavonskog Broda, u čijem aranžmanu su objavljene obje spomenute knjige, predstavio je glavni urednik, gospodin Ilija Matić, dok je kao gost, večer glazbenim izvedbama upotpunila Naida Šaldić. Program je vodila Emina Mešanović, a stihove čitale: Adelina, Emina, Ardanela i Almina.

Obje ove knjige, Gledanje kroz kapljice kiše, Sedina Brkić (120,00 kn, tvrdi uvez, šivano) i Raskrsnica u nama i oko nas, Fikreta Jašić (100,00 kn, tvrdi uvez, šivano), možete detaljnije pogledati i kupiti u našem Web shopu.

Predstavljanje knjige “Gledanje kroz kapljice kiše”, profesorice Sedine Brkić i knjige “Raskrsnica u nama i oko nas”, Fikreta Jašić

Objavljen zbornik radova pjesnika iz Brodsko-posavske županije, "Verba marsonica"

18. lipnja 2019.

Književna večer u dobroj atmosferi - predstavljena knjiga Akrostih šutnje, Jasmine Burek

18. lipnja 2019.