Promocija knjige “Ciklusi”, Samid Đulović, Živinice

Promocija knjige “Ciklusi”, Samid Đulović, Živinice

15. listopada 2016. godine održana je promocija knjige “Ciklusi”, autora Samida Đulovića, u Plavoj sali Bosanskog centra, Živinice. Knjiga je prvi literarni uradak ovog autora, a publici su je predstavili urednici Ilija Matić i Marija Mišić koja je ujedno bila i recenzentica djela.

O samom djelu Mišić je, između ostalog, rekla: “Iza svake naoko jednostavne kompozicije u biti se skriva duboka i velika metafora ili jednostavno niz manjih. Autora zaokuplja sve što se odnosi na pojavnost unutar današnje socijalno-političke situacije te na neke osobine čovjeka u svemu tome, ali i na osobine čovjeka unutar mase”, dok je Matić publici predstavio izdavača naglasivši kako im je glavni cilj potaknuti mlade autore da pronađu put do objave svojih djela.

Pjesnik Đulović rodom je iz obližnje Suhe, gdje je završio prva četiri razreda osnovne škole. Osnovno školovanje je zatim nastavio u Šerićima, a srednju ekonomsku školu i Ekonomski fakultet završio je u Tuzli. Aktivan je u nevladinom sektoru Udruženja Epoha u Tuzli.

U Kalesiji predstavljena knjiga "Ono što je ostalo od nas", Melise Brkić, studentice Medicinskog fakulteta u Tuzli

16. kolovoza 2019.

Promocija knjige "Sati od pijeska", Marije Mišić

16. kolovoza 2019.