Osvrt – Književna večer u Gradskoj knjižnici Orahovica

Osvrt – Književna večer u Gradskoj knjižnici Orahovica

U četvrtak, 19. lipnja 2008. godine, orahovčanka, Gordana Radaković, brojnim je sugrađanima po prvi puta predstavljena kao autorica knjige Smijeh je lijek. Nakon zbirke pjesama u vlastitom izdanju, Gordana Radaković svoje prvo prozno djelo izdala je u nakladničkoj kući ESSEG iz Osijeka koja je tijekom svog djelovanja objavila knjige pedesetak mladih autora. Knjiga Smijeh je lijek, sadržava priče, kako ih je nazvala recenzentica Sonja Beraković, crtice iz života, u kojima autorica iznosi svoj jasan stav začinjen humorom. Knjiga je napisana specifičnim stilom, a bliska je i poznata svakome od nas.

Tijekom tog susreta Ilija Matić, urednik izdanja, čitao je dio  recenzije profesorice Sonje Beraković, dok je prezentaciju vodila prof. Nada Vasić-Ivanović, ravnateljica Gradske knjižnice.

Gordana Radaković od te davne 2008. godine do danas objavila je devet naslova u žanru proze (kratke priče i putopisi) i održala brojne književne tribine promovirajući svoj književni rad te ostala aktivna na književnoj sceni cijelo desetljeće.

U suradnji s DHK Herceg Bosne objavljena je jedanaesta knjiga Vlatka Majića, »Vinožito«

20. studenoga 2020.

OBAVIJEST autorima Republike Srpske (BIH) o OSNIVANJU BIBLIOTEKE REPUBLIKE SRPSKE, BOSNA I HERCEGOVINA, pri nakladi Das Wort i o mogućnosti javljanja na suradnju

20. studenoga 2020.