Gradska knjižnica “Ksaver Šandor Gjalski” Zabok, Ljepota stvaralaštva Brodskog Posavlja, Promocija knjige: “Pustolovina života – potraga za zvjezdanom mrežom”, Natalija Boutana

Gradska knjižnica “Ksaver Šandor Gjalski” Zabok, Ljepota stvaralaštva Brodskog Posavlja, Promocija knjige: “Pustolovina života – potraga za zvjezdanom mrežom”, Natalija Boutana

24. ožujka 2017. godine, Zabok

Natalija Boutana rođena je 2002. godine u Zaboku, sa Teacher Collins sindromom. Usprkos medicinskim problemima uspješno se socijalizirala. Odlična je učenica osnovne škole i učesnica na mnogim natjecanjima iz znanja. Osim talenta za pisanje posjeduje i talente za crtanje i pjevanje. Od malih nogu se bavi pisanjem – piše kratke priče i pjesme, a i scenarije za film. Knjiga Pustolovina života – Potraga za zvjezdanom mrežom objavljena je 2016. godine u izdanju Udruge Aldo iz Slavonskog Broda. Živi u Velikom Trgovišću.

„Postoje, dakle, mnogi romani za najmlađe, od onih pustolovnog duha, pa do fikcije, mašte, ali ovaj se, kako sam već rekla, ipak izdvaja. Jedinstven je po mnogo čemu, što zbog radnje, likova ili naracije, što zbog neobičnih mjesta i pojava. Ipak, najvećim dijelom jedinstven je zbog svoje autorice jer, kada netko već u tim godinama, tako mlad, pokaže intenzivnu tendenciju prema književnosti i književnom stvaralaštvu, nesumnjivo je da će jednoga dana istinski književnik i postati, bruseći i usavršavajući to zrno talenta koje u njegovu umu leži. Velikim književnikom se ne rađa, veliki književnik postaje se s godinama, trudom i radom, pisanjem, usavršavanjem, upornošću, a čini mi se da je Natalija svoje kofere spakirala i na taj put upravo krenula – u „pustolovinu života“ i u „potragu za vlastitom zvjezdanom mrežom“. Iz recenzije – Marija Mišić, mag. theol.

Narodna knjižnica i čitaonica "Grigor Vitez" Gornji Bogićevci, književna tribina BROD DJEČJE KNJIŽEVNOSTI - Predstavljanje dječje knjige "O svemu i svačemu" književnice Marije Mišić, mag. theol.

28. kolovoza 2019.

Narodna knjižnica grada Donjeg Miholjca, Ljepota stvaralaštva Brodskog Posavlja kroz riječi i stihove - Promocija knjiga: "S-mijeh života" Gordane Radaković (Orahovica) i "Sati od pijeska" Marije Mišić (Slavonski Brod)

28. kolovoza 2019.