Biografija

Predrag Babić

PREDRAG BABIĆ rođen je 29. prosinca 1970. godine u Zagrebu, gdje uz roditelje provodi dio djetinjstva i gdje se jednim dijelom i školuje. Sticajem okolnosti obitelj i majka se 1980. sele se u Čazmu gdje trenutno radi i stvara.
U Čazmi završava osmogodišnje školovanje te ondašnji CUO-Čazma, Prometni smjer.
Početkom devedesetih se kao dragovoljac prijavljuje u obranu RH agresorskog ničim izazvanoga rata. Kao istinski domoljub priključuje se 105 Brigadi HV IZ Bjelovara, a kasnije odlazi u 7. Gardijsku brigadu PUME iz Varaždina.
Poezija je njegova najveća ljubav još iz srednjoškolskih dana. Piše o svemu: prirodi, zavičaju, Zagrebu, piše domoljubne, duhovne, ratne i ljubavne pjesme, piše o izgubljenim danima mladosti i davnim ljubavima koje su ga pratile, o patnjama ljudske duše i malih ljudi koji ga okružuju. Također česta tema mu je smrt i besmisao te prolaznost samoga života. U svom bogatom opusu trenutno ima napisano preko 1.400 pjesama.
2013. godine UG HRAST-GUNJA, Gunja, objavila mu je prvu zbirku pjesama Kao rijeka.
2014. godine Udruženje Balkanskih umetnika, objavila mu je u Međunarodnoj zbirci pjesama i priča za djecu Zagrli život pjesmu Sveti Nikola.
2014. Kultura Snova, Zagreb, objavila mu je u zajedničkoj zbirci More na dlanu pjesmu Noć bez kraja.
2014. godine UG ESSEGG, Županja, objavila mu je drugu zbirku pjesama Kroz maglu.
2015. Kultura Snova, Zagreb, objavila mu je u međunarodnoj zbirci ljubavne pjesme Valentinovo 2015. pjesmu Priča o Vlatki i u zajedničkoj zbirci More na dlanu 2015. pjesmu Htio sam noćas.
2015. Udruga “Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije” objavila mu je u Drugom zborniku domoljubne poezije Pjesmom protiv zaborava pjesmu Bog i Hrvati.
2015. godine Udruženje Balkanskih umetnika, objavila mu je u Međunarodnoj elektronskoj zbirci Na marginama života pjesmu Zlo društva.
2015.godine Udruženje Balkanskih umjetnika objavilo mu je u međunarodnoj zbirci Života
Harmonija - L’armoniadella vita pjesmu Sačuvao sam.
2015. godine UG HRAST-GUNJA, Županja, objavila mu je dvije zbirke pjesama Duša ljubavi žedna i Iščeznuli smo u noći.
2018. godine Udruga ALDO, Slavonski Brod, objavila mu je zbirku pjesama Izdaja pjesnika.