Biografija

Gordana Vlašić

Gordana Vlašić rođena je 1948. godine. Do završetka osnovne škole živjela je u Velikoj Gorici, a zatim s roditeljima, sestrom i dva brata seli u Zagreb gdje nastavlja školovanje na Pedagoškoj gimnaziji, a potom se osposobljava za zvanje socijalne radnice. Radila je u Centru za socijalnu skrb u Donjoj Stubici do odlaska u mirovinu 2013. godine.
Gordana Vlašić počela je pisati u šezdesetim godinama života kada je, suočena sa visokorizičnom operacijom srca 2009. godine, počela zapisivati svoja sjećanja i životna iskustva kao ostavštinu za sina Ivana. Epistoralni roman O ljubavi… (NAKAPIKALITELE) tiskala je Gradska knjižnica Oroslavje 2012. godine. Tek nakon odlaska u mirovinu više se posvetila pisanju. Piše kratke priče, pjesme i haiku. Dobitnica je nekoliko priznanja i nagrada u zemlji i inozemstvu. Pjesme joj izlaze u zbornicima Hod se nastavlja (recital ljubavne poezije Željka Boc) i Došel bum v Bistricu (recital duhovne i refleksivne poezije), oba iz Marije Bistrice. Haiku je počela pisati nakon susreta sa gospođom Đurđom Vukelić Rožić, poznatom svjetskom haiđinom, u Oroslavju krajem 2016. godine. Do sada je osvojila nekoliko priznanja, nagrada i pohvala za svoje uratke. Uvrštena je u Antologiju hrvatskoga haiku pjesništva Nepokošeno nebo 2.
Članica je Hrvatskozagorskog književnog društva u čijem zborniku objavljuje pjesme i kratke priče.
Prvu priču Kuća u šumi započela je pisati 2010. godine ležeći u bolnici Bračak u Zaboku u koju je došla istog dana kada se rodila i njena unučica. Knjigu Petrin potok posvećuje unuci Petri.
Gordana Vlašić živi u Oroslavju.