Biografija

Bruno Majić

BRUNO MAJIĆ rođen je, na životnom raskrižju surove biti kamenjara, vode i polja, ljeta Gospodnjeg 1960. u Vitini kod Ljubuškog. Poezijom, fotografijom i umjetničkom fotografijom bavi se od rane mladosti.
Prva pjesma i početne fotografije ugledale su svjetlo dana u osnovnoj školi, naravno kroz školske sekcije. Pored nogometa voli pjesmu, voli fotografiju i voli knjigu. To mu je obilježilo život i jačalo ga kao zvijezda vodilja u životu.
Svoje radove objavljivao u raznim novinama i u nekim časopisima: Omladinske novine, Oko, Svjetlost, Front, Večernje novosti, Dnevni list, Hajdučke novine, Naša ognjišta, Kršni zavičaj, Slobodna Dalmacija i drugi. Sudjelovao je na izložbama umjetničkih fotografija i osvajao niz nagrada i priznanja.
Sudionik je domovinskog rata, dragovoljac-veteran i hrvatski ratni vojni invalid. U mirovini sada, u svom masliniku i vrtu, uz svoje najbliže i pored svega ostaloga, može se više posvetiti kreativnom izrazu. Jedan dio života proveo je u Makarskoj gdje su i nastale mnoge fotografije i tekstovi.
Još valja naglasiti da je 1996.godine napravio prvu povijesnu razglednicu
Vitine s crkvom. To je bila prva službena razglednica s crkvom nakon pada komunizma. U slobodnoj prodaji bila je dostupna u pošti i na kioscima.
Kao član Hrvatskog književnog i znanstvenog društva Rijeka objavio je 1991. godine svoju prvu knjigu pjesama „Kruhom protiv zmije“.